Her er du: Oplev naturen / Vestsjælland

Hylleåsen

Syd for Slagelse ligger Hylleåsen - et dejligt område med borde og bænke, samt legeplads. Her er også geder, vandhul med ænder og flere andre fuglearter. Dyrene er på området fra maj-september.

Flakkebjerg Hovedgade  40
4200 Slagelse

Bakkely Skov

Bakkely Skov er en offentlig skov, og du må færdes overalt til fods og på cykel. Du må også gerne ride på jordstier. Skoven er en ny skov. De første træer blev plantet i 1996 og i dag er skoven på i alt 62 ha. Der er en lille naturlegeplads, særligt egnet til mindre børn. Legepladsen er beliggende ved Korporalens Minde (lille gult hus) i den sydlige del af skoven.

Slagelse Landevej 132
4241 Vemmelev

www.skovognatur.dk

Loch Ness

Loch Ness er et område, hvor der tidligere blev foretaget grusgravning. Da dette ophørte, renoverede den daværende ejer arealet, anlagde stier og beplantede området. Der blev desuden udsat ænder og gæs i søerne - ca. 40 forskellige arter, hvoraf flere er ret sjældne.
Der er mange borde og bænke og læskur i tilfælde af regn. Tag madkurven og kaffen med og nyd denne til de mange forskellige fuglestemmer. Der er også legeplads til børn.
Området ligger i et dejligt, kuperet landskab med et rigt fugleliv. I nærheden ligger Eskildsbjerg, hvorfra man i klart vejr kan se Sjællands Odde, Sejerø, Kalundborg by og fjord.

Loch Ness 6
4400 Kalundborg

Gudmindrup Strand

Gudmindrup strand er Odsherreds bedste strand. Blåt flag- en dejlig stor parkeringsplads- kun et par minutters gang fra strandkanten! ved parkeringspladsen ligger også Sejerøbugtens mest velassoterede Strandkiosk.
"Når bølgerne går højt", og sandet bliver lidt for varmt- så er kiosken den oase, hvor man kan slukke sin tørst og få stillet sin sult, i form af pølser, burgers m.m. - Og selvfølgelig en herlig is. Besøg Gudmindrup strand, og få en uforglemmelig dag.

Gudmindrup Strandvej
4573 Højby

Ved kabelhuset

Rørvig Strand, Stranden ved Kabelhuset eller blot Kabelstranden - flere navne for den samme strand som er en af Danmarks bedste badestrande. Stranden har det blå flag der indikerer et rent miljø med rent og klart badevand samt strand og natur. I sommerhalvåret er stranden overvåget af livreddere. Redderne har foruden en stor firehjulstrækker, også gummibåd samt surfboards til rådighed ved redningsaktioner. Samtidig indikerer farvede flag særlige områder på stranden hvor overvågning af badende er særlig skærpet, hvilket med fordel kan benyttes af strandgæster med børn, eller ældre- og/eller svagelige personer.
Selve Kabelstranden ligger for enden af Telegrafvej der går gennem Sandflugtsplantagen og er ca. 1 km lang, men stranden fortsætter både syd og nord for denne dette område. Mod syd går stranden i Rørvig Sogn op til Lynghusvej hvor Klitborg Plantage begynder, og mod nord fortsætter stranden til Dybesø, hvorefter den bli'r mere stenet og benyttes til lystfiskeri. Således er Rørvig strand mod Kattegat i alt ca. 4 km lang.

Telegrafvej 49
4581 Rørvig