Her er du: Oplev naturen / Vestjylland

Kvie sø

Kvie Sø ligger i naturskønne omgivelser. Om sommeren fungerer Kvie Sø som områdets badestrand. Søen har sandbund, god vandkvalitet og er lavvandet, som gør den yderst velegnet til badning, specielt for mindre børn. På ”stranden” er der en fin legeplads for børnene.
Der er en campingplads med udlejning af hytter, og desuden ligger Pandekagehuset med udsigt over søen. Øst for søen ligger et sommerhusområde med 170 sommerhuse.
Der er anlagt vandrestier på 2,5 og 3,5 km.

Kvie Søvej 10
6823 Ansager

Ejstrup Søerne

De gamle brunkulslejer i Ejstrup er omdannet til et herligt rekreativt område, det meget kuperede terræn er noget specielt, i forhold til det flade Vestjylland, den varierende bevoksning med søerne gør området spændende af færdes i.
 
Der er afmærkede stier til en frisk kondi- eller spadseretur.
Området er også indbydende til en hyggelig skovtur.
Her er borde og bænke hvor man kan nyde sin medbragte mad- eller kaffekurv.
 Den største og smukkeste af søerne, som har en overflade på 4000m2 og er ca. 6 meter dyb, er med put and take fiskeri. Der udsættes jævnligt ørreder i størrelsen 600 g til 6 kg.
 
Fiskekort kan købes hos:
Astrup Købmandshandel
Selvbetjening ved den lille P-plads (drej til V i vej-Y)

Fasterlundvej 4
6900 Skjern

Kulsøen v/Troldhede

Kulsøen ligger nord for Troldhede, lidt uden for byen. Søen er opstået ved brunkulsgravning under de to verdenskrige. Hovedparten af området omkring søen er nu naturområde under Skov- og Naturstyrelsen. Der er en afmærket vandrerute rundt om søen er på 2,5 km
Har du selv brænde eller grillkul med, er det tilladt at benytte bål- og grillpladsen ved de opsatte borde og bænke ved søens sydende over for Toudalvej

Nr Viumvej 7
6920 Videbæk


Anlægget i Videbæk
En sø med ænder man kan fodre, og hvor man kan gå rundt om søen og i parken. Tæt derved en lille naturlegeplads med rutsjebane og andre forlystelser, men det er en legeplads måske mest beregnet for de yngste børn.

Bredgade 75
6920 Videbæk

www.barnetsfest.dk

Momhøje Naturcenter

Om Naturcentret
Momhøje Naturcenter tilbyder natur- og fritidsaktiviteter for alle. Ved centret kan du udover en storslået natur, blandt andet finde følgende ting:

Bål-lade
Naturlegeplads
Afmærkede stier
Handicapegnet sti
Ridesti
Mountainbikerute
Faste orienteringsposter
Grillpladser
Mødelokale og sovesal til leje 
Shelterpladser (kan reserveres)
Teltplads
Naturudstilling
Madpakke- og opholdsrum

Om Momhøje
Momhøje er på 80 hektar, svarende til 120 fodboldbaner. En del af arealet er tidligere brunkulsleje, hvilket har skabt det spændende og varierede terræn – der er som skabt til aktiviteter. Her er også skov, hede og mose.

Kibækvej  19
6933 Kibæk
Tlf. 99 74 24 24

Castenschiolds Hede

Castenschiolds Hede består af et ældre Stianlægget blev etableret i 2001, mens selve plantage rummer liv helt tilbage fra 2. verdenskrig, Der er et rigt dyreliv på heden bl.a. kan man være heldig at se en del forskellige spændende fuglearter. Og som en af de store attaktioner har man i nærheden af parkeringspladsen til heden anlagt en spændende skovlegeplads som primært henvender sig til de lidt større børn.

Fasterholtvej
7330 Brande

Præstbjerg Naturcenter

Præstbjerg Naturcenter er etableret for at give naturoplevelser og tilgængelighed for alle. Et storslået naturområde: Bakkede hedearealer, egekrat, skove og gode udsigtspunkter omkring Præstbjerg Sø og Præstbjerg Bæk udgør den naturmæssige ramme i Præstbjerg Naturcenter. Området er på 176 ha.
Anlæg og faciliteter er lavet til gavn for alle borgere. Beboere og brugere af både dag- og døgninstitutioner og handicappede kan bruge stedet. Præstbjerg Naturcenter er også indrettet for turister og øvrige grupper med bl.a. børn og unge i forbindelse med udflugter, undervisning, naturvejledning og øvrige friluftsformål.

Et handicapegnet udflugtsmål
Bygninger, veje og befæstede stier er anlagt, så de også giver tilgængelighed for alle. Både gangbesværede og kørestolsbrugere kan ved egen hjælp færdes i en del af området.
Der findes et handicaptoilet i centerbygningen og på lejr- og teltpladsen samt på P-pladsen på Præstbjerg Bakke.

Parker på den store P-plads lige nord for bygningen. Det er dog tilladt for biler med invalideskilt og handicapminibusser at køre helt frem og parkere på pladsen foran bygningen.
Du kan læse mere om stedets handicapegnethed på handicapguiden.

Den kombinerede bygning
En arkitektonisk og seværdig nybygning, der indeholder et mindre udstillingslokale og et opholds- og undervisningslokale, er et naturligt udgangspunkt for ture i området. Bygningen ligger på en bakkeskråning, hvorfra der er en storslået udsigt over Præstbjerg Sø og store dele af området.

Klejnstrupvej 2
7550 Sørvad
Tlf. 96 75 36 07

www.herning.dk