Her er du: Dyr / Storkøbenhavn

Danmarks største koralrevsakvarium

Danmarks største koralrevsakvarium med tropiske fisk og levende koraler er åbnet i Fisketorvet Shopping Center.

450 farverige fisk, 30 levende koraler, de hvirvelløse dyr som søanemoner, søstjerner, soft-, læder- og stenkoraler og sten hentet sydfra danner et velafbalanceret miljø som i troperne, bare i mikroformat og styret af en omfattende teknik, der sikrer vandgennemstrømning og frisk vand til fisk og koraler. Akvariet har på 9.000 liter saltvand, der holder 24 grader, altid.
AquaClean, der er Danmarks førende specialist inden for akvarieteknik, har stået for indretning og opbygningen af koralrevsakvariet.

Kalvebod Brygge 59
1560 København V
Tlf. 33 36 64 00

Bondegården Sundbyvester

Bondegården er en af de største og mest attraktive legepladser i Københavns Kommune. Ikke mindst fordi den har weekendåbent og er et oplagt udflugtsmål for børnefamilier. Der er muligheder for gratis hestevognskørsel eller ponyridning. Faciliteter: Legestue, toiletter, bondegårdsdyr, ridebane, minigolfbaner, trampolin, boldbaner, kælkebakker og stor hoppesø.

Peder Lykkesvej  71
2300 København S
Tlf. 32 58 39 63

Lystfiskeri ved Sydslusen

Helt ude ved den yderste spids af Ved Slusen, ligger det perfekte lystfiskersted. Med Amager Fælled i ryggen, Sjællandsbroen på højre hånd og udsigt over Sydhavnen kan man stå på slusebroen og fiske i den kraftige strøm. Man kan også gå ud på en af de små broer – eller bare kaste snøren ud fra molen. Vejledningen på stedet fortæller hvilke fisk, man kan spise, og hvilke fisk man bør holde i behørig afstand fra stegepanden. Husk fiskekort for personer mellem 18 og 65 år!

Ved Slusen
2300 København S

Børnenes Dyremark

Børnenes Dyremark er en forening af aktive og dyreelskende børn og voksne, der holder til ved Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen. Dér har de en noget en meget charmerende oase, hvor de holder kaniner, geder, heste og sågar hængebugsvin. Man kan blive medlem af foreningen – 100 kr. for børn og 150 kr. for voksne pr. år – eller man kan nøjes med at kigge forbi og klappe på dyrene ganske gratis. Man kan efter aftale, komme og få rideturer, flere børnehaver lavet aftaler og kommer så på besøg hvor alle børnene får en ridetur og hilser på de andre dyr... Alle er velkommen, ring bare til Jørn Jørgensen og lav en aftale.

Wagnersvej 19
2450 København SV
Tlf. 36 30 06 52

Dyregården Toftegården

Toftegården er et gratis tilbud til Albertslund børn fra skolealderen. Børnene har mulighed for at udforske og styrke mange sider af sig selv, som ofte ikke bliver tilgodeset i det daglige. Når man kommer på besøg, deltage i hverdagen på gården eller selv får ansvaret for at passe og pleje et dyr, lærer man en masse, uden at det føles som undervisning, og oplevelserne vækker altid både nysgerrigheden og lærelysten. Børnene har mulighed for at få en økologisk oplevelse, mens der høstes og sås, og de lærer om landbrugsdyr, mens de selv er med til at passe dem. Oplevelserne giver:

- Basal viden om dyr, natur og miljø som bygger på egne erfaringer og oplevelser.
- Social forståelse og ansvarlig i forhold til hinanden og gårdens dyr.
- En sund og aktiv hverdag.

Vridsløsestræde 29
2620 Albertslund
Tlf. 43 64 08 61

www.toftegaarden.albertslund.dk

Ishøj Dyrepark

Sig goddag til dyrene
En tur ud i Ishøjs grønne natur går naturligt gennem Ishøj Dyrepark ved Tranegilde. Der finder man får, wallisergeder, muffloner og skotsk højlandskvæg. Parkområdet har engang hørt ind under de kongelige vildtbaner. I udkanten af dyreparken mod vest står en vildtbanesten, et fredet nationalt mindesmærke, som blev sat af Christian VII i 1775 til markering af kongens eneret på jagten.
En skov, der skærmer mod motorvejen, og beplantningerne langs med stierne, lader naturens farvespil udfolde sig på alle årstider og er en pragtfuld ramme om dyrene, som trives i store indhegninger. En rigtig lille oase.
Ved indgangen til dyreparken står en flot, rød kinesisk-inspireret portal, som har en helt særlig historie. Den blev fremstillet til en verdensudstilling i København i 1888 og placeret ved Tivolis indgang, hvor den stod i mange år. Da den blev udskiftet i 30’erne, kom den til Jægerkroen ved Ishøj Strand.
I 1935, da den nye landevej mellem København og Køge kom til at gå bag om krobygningen, blev portalen opstillet som blikfang ved vejen. Kroen brændte i 1975, og Ishøj Kommune overtog portalen. Nu er den restaureret og sat ud i det grønne på stolper af pommersk fyr. Et stykke historisk design.
Ishøj Kommune har udgivet en folder om Ishøj Natur Natur- og Dyrepark. Her kan du downloade folderen.

Ishøj Dyrepark
Brentevej
2635 Ishøj

www.ishoj.dk

Bredekærgård

Tag med tilbage i tiden!
I Tranegilde Landsby ligger Bredekærgård, hvor de gamle landbrugstraditioner og dyder holdes i live.
Markerne og landbruget dyrkes, som man gjorde det i perioden 1930erne til 1950erne, med brug af ægte hestekræfter i form af Jydske heste - Danmarks nationale trækhest - samt traktorer og maskiner, som alle hører fortiden til.
Høet stakkes på gammeldags maner, havren mejes med selvbinder og negene tærskes med tærskeværket. Alle husdyrene på Bredekærgård tilhører alle gamle danske udrydningstruede racer, som for længst er gået af mode i det moderne landbrug.
Et kort øjeblik kan man næsten fornemme den særlige Morten Korch-stemning, der hersker på gården.
Om sommeren er der et traktørsted på gården. På enkelte sommersøndage er der jazzarrangementer på gårdspladsen. Oplysninger om arrangementerne kan fås ved henvendelse til Ishøj Turistbureau.

Tranegilde Bygade 4
2635 Ishøj
Tlf. 43 73 67 61

www.ishoj.dk

Zoozity

ZooZity er mere end en almenlig dyrehandel. Vi vil ikke kun vise dyrene frem og sælge foder til dem – vi vil give dig en rigtig dyreoplevelse. Dyr er nemlig vores passion og vi er, ligesom alle andre dyre elskere, overbevist om at mennesker og dyr har meget at give til hinanden.
Hos os vil du både få mere at vide, og få en følelse af, hvad det betyder for os, at dyrene har det godt og trives.
Et besøg i ZooZity bliver mindst lige så spændende, som en tur i Zoologiskhave.  Butikken, der er udformet som et stort oplevelse center, vil du komme rigtig tæt og lære en masse dye at kende, Måske ikke dem  allesammen første gang men, måske mange af de 400 arter der findes hos os. ZooZity er et paradis for både børn og voksne hvor man både kan opleve hajer og andet spændende. I ferieperioder er der ofte arrangementer for børn, se meget mere på ZooZitys egen hjemmeside.

Rebæk Søpark  1
2650 hvidovre
Tlf. 36 48 44 55

www.zoozity.dk

Grantoftegaard

Grantoftegaard ligger i den idylliske landsby Pederstrup. Herfra drives et økologisk landbrug med markafgrøder og naturpleje med dyr til afgræsning. Uanset årstiden er der altid liv på gården. Stalddørene står åbne, og du kan se med, når hestene får nye sko.
Marker og dyrefolde er tilgængelige for publikum, og gårdens medarbejdere fortæller gerne om arbejdet med økologisk landbrug og dyrehold.
En tur med hestevogn rundt i landskabet omkring Pederstrup er også en super fin oplevelse for både børn og voksne.

Pederstrupvej 69
2750 Ballerup
Tlf. 44 77 37 11

www.grantoftegaard.dk

Jægersborg Dyrehave

Med 2000 stk. hjortevildt er her nok at se på. Skoven er ca. 10 km2 stor og her er både fine stier og det dybe krat. Dyrehaven er udlagt som naturskov, hvor træerne får lov at blive ældgamle og falde om og rådne naturligt. Det giver et meget rigt fugleliv, ligesom insekter og svampe stortrives i de faldne kæmper. Midt i skoven ligger Dyrehavsbakken, og det er muligt at køre gennem skoven i fine gamle hestevogne.

Dyrehavevej 3
2930 Klampenborg

www.skovognatur.dk

Danmarks Akvarium

Et af Europas smukkeste akvarier med farverige fisk, padder, krybdyr og andre vanddyr fra hele verden. Landskabsakvarier med piratfisk og havskildpadder, brændingskyst, mangrovesump og natakvarier. I weekender og skoleferie "Rør ved havdyr" og kommenterede fodringer. Café ud mod skoven og Øresund. S-tog linie C. Bus HT linie 14.

Kavalergården 1
2920 Charlottenlund
Telefon: 39623283

www.akvarium.dk

Zoologisk Have, København

I 2008 indviedes et nyt, imponerende flot elefanthus og et udendørs anlæg, med spændende udfoldelses-muligheder for havens syv elefanter. Den verdensberømte arkitekt Norman Foster står bag opgaven med at tegne dette usædvanlige hus. Samtidig har flodhestene også fået ny bolig som giver dyr og publikum de mest ideelle forhold. Tropevarme oplevelser! Uanset vejret byder Zoologisk Have på tropevarme oplevelser i Tropezoo! Slanger, krokodiller, næsehornsfugle, dværghjorte og fritflyvende sommerfugle er blot lidt af, hvad man kan opleve i den 1500 kvadratmeter store regnskov. Europas sjoveste Børnezoo! Her kan man klappe de afrikanske dværggeder og møde husdyrene på Zoo-scenen. Nyt program hver dag. I sommerhalvåret kan du opleve Kaninbyen, Børnezoos populære legeplads og på ridebanen er ponyerne klar til at modtage de rideglade børn. Mange oplevelser venter! - Abejungle med chimpanser - Natzoo, hvor dag er vendt til nat - Afrikansk savanne og sydamerikansk pampas Hver dag trænes elefanterne kl. 13.30 og søløverne kl. 11 og 15. Opvisning med rovfugle på Zoo-arenaen hver dag kl. 13.30. Planlæg dagen i Zoo. Lystavlerne ved indgangen viser dagens fodringstider, hvor og hvornår der er født dyreunger, dagens program på Zoo-scenen samt dagens øvrige begivenheder. Åbningstiderne i weekenderne kan afvige fra hverdagene så tjek hjemmesiden for præcise tidspunkter.

Sdr. Fasanvej 79
2000 Frederiksberg
Telefon: 72200200

www.zoo.dk

Fortunens Ponycenter

Er ungerne hoppet med på hestedillen? Så forkæl dem med en tur til Fortunens Ponycenter. Her kan selv helt små børn fra 2 års alderen udleve drømmen om at ride på en rigtig levende hest. Ponyerne er godmodige, så selv om man ikke har de store hestekompetencer, kan man sagtens selv trække pony og rytter rundt i skoven. Stedet arrangerer også daglige ture for større børn og øvede ryttere. Trækponyerne koster 100 kr. for en halv time og 150 kr. for en time. For yderligere oplysninger om priser og holdture ring eller tjek hjemmesiden. Fortunens Ponycenter tager ikke imod dankort. Åbent mandag-fredag kl. 12 til solnedgang og lørdag-søndag kl. 9 til solnedgang.

Ved fortunen 33
2800 Kongens Lyngby
Telefon: 45 87 60 58

www.fortunensponycenter.dk

Frederiksens Isheste

Små og søde shetlandsponyer og egenrådige islændere står klar til at bære både børn og voksne en tur rundt på Amager Fælled. Frederiksens Isheste arrangerer korte og lange ture - og udlejer ponyer på timebasis. Det koster 100 kr. for ½ times ridning, for en hel dags hesteleje er prisen 600 kr.. For yderligere info om åbningstider, ture og priser - tjek hjemmesiden.

Granatvej 3-9
2770 Kastrup
Telefon: 60 14 08 44

www.frederiksens-isheste.dk

Mini ZooZity

Mini ZooZity ligger som en gemt perle i Vestamagercenteret helt nede i det ene hjørne, men det er bestemt værd at både køre og gå efter, I Mini ZooZity kan du opleve et stort udvalg af kæledyr, såsom krybdyr, gnavere og fugle. Der er god plads til Dyrene og man kan straks fornemme at personalet er der for dyrene og for at alle skal have en god oplevelse. Se endvidere hjemmesiden for mere information

Ugandavej 111
2770 Kastrup
Telefon: 2480 8763

www.minizoozity.dk

Besøgsbondegården Solhøjgård

Bondegården Solhøjgård er en besøgsgård for børnehaver, vuggestuer og skoler, med børn op til 7-8 år.
Når I kommer på besøg på Solhøjgård bliver I budt velkommen af Lis, som fortæller lidt om, hvad der skal ske i løbet af besøget.
Alle besøg på gården vil være forskellige, afhængig af børnenes alder og ønsker, årstiden og vejret.
Børnene får mulighed for at hilse på fårene i stalden eller på marken. Vi tager godbidder med til dem. Hilser på geder, give dem godbidder og kæle med dem. Ser på flotte gæs og ænder.
Hjælper med at fodre hønsene og hjælpe med at samle æg i hønsehuset.
Kæler med kaniner. Hvis vi er rigtig heldige har de unger, når I kommer på besøg.
Hjælper med at fodre vores små minigrise.
Kigger på naboens køer og kalve, enten ude på marken eller i stalden.
Hilser på vores heste, og er med til at fodre dem med gulerødder.

Fløjterupvej 17, Tune
4000 Roskilde
Telefon: 28 11 42 04

http://www.solhoejgaard.dk