Her er du: Dyr / Østjylland

Dyrehaven Marselisborg

Marselisborg Dyrehave ligger i Thors Skov, kort syd for Århus By – den officielle adresse er: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg. Der er gode parkeringsforhold, og busline 19 kører lige forbi i hele sommerhalvåret.
Der er fri adgang for publikum i alle døgnets lyse timer. Men husk, selvom man kan gå rundt mellem dyrene er de IKKE kæledyr og i visse situationer kan de være farlige. Marselisborg Dyrehave blev etableret i 1932. Oprindelig var ideen at får skulle holde græsset nede, men i stedet blev sikaer valgt. I dag har Dyrehaven en flot bestand af sika- og dåvildt samt vildsvin i en indhegning for sig.
Dyrehaven blev hurtigt meget populær blandt byens borgere og er siden udvidet flere gange, så den nu har en størrelse på omkring 22 hektar.  
Der er opsat hegn omkring nogle af de mindre træer og trægrupper. Det er for at forhindre at træerne bliver ædt af hjortene. Som man kan se på de træer, der ikke er hegnet ind, er alle knopper og kviste ædt så langt op dyrene kan nå. Selv halvstore træer kan det være nødvendigt at indhegne for at forhindre dyrene i at æde barken.
God fornøjelse og god tur i Dyrehaven.

Ørneredevej
8000 Århus C
Tlf. 89 40 27 55

Jydsk Væddeløbsbane

Banen ligger tæt ved centrum med gode tilkørselsforhold. Parkering lige uden for døren, og på andre dage end løbsdage koster det ikke noget at komme ind. De fleste faciliteter står til fri afbenyttelse – billigt for hele familien.
Oveni får man nogle spændende opløb, væddeløbsstemning, og adgang til at klappe hestene. Og måske den store gevinst med hjem.
En typisk væddeløbsdag består af 9 til 12 væddeløb. De varer 3-4 timer, og mange tilskuere bliver til sidste løb, for når man først er her, så bliver man grebet af stemningen og vil have det hele med.
Vi har mange tilbud til børnene ud over de altid populære staldbesøg.
Om sommeren har vi på de største løbsdage ponyridning ude ved den meget populære og næsten ny-anlagte udendørs legeplads.
Indendørs i stueplan blev vores nye aktivitetsrum for de unge indviet den 2. oktober 2005 af tidligere Rådmand Flemming Knudsen, som er stor travfanatiker. Det består af et legerum, en hjemmebiograf med rigtige biografsæder, samt en lille computerafdeling med adgang til internettet og diverse spil. Indretningen har kunnet lade sig gøre, da JVB har en sponsoraftale med OK Benzin & Olie. I Biografen vil der på løbsdage fredag aften blive vist Disneyshow og efterfølgende film for aldersklassen 5-12 år, typiske en tegne- eller en familiefilm.

Odservatorievejen 2
8000 Århus C
Tlf. 86 14 25 11

www.jvb-aarhus.dk

Legepladsen Bispehaven

Brægende og stående på stakittet tager gedebukken Mads imod besøgende. Inde på legepladsen mødes gæsterne af et par kæmpegæs med en vigtig attitude, og fra de gamle jernbanevogne hilser fåret Polka og den næsten altid drægtige so Yvonne. Hesten Sille og ponyen Musse giver jævnligt rideture rundt på den terrængående mooncarbane. Af og til slagter legepladsens medarbejderne kaniner, høns eller kyllinger, så børnene også kan opleve livet fra en mindre idyllisk vinkel – set fra dyrenes synspunkt. På varme dage fyldes soppebassinet, og sommer som vinter holdes traditionerne i hævd på den multikulturelle legeplads.

Åbent man- fred. 10.00 - 17.00

Ryhavevej 40
8210 Århus V

Natursamarbejdet

Natursamarbejdet er et statskontrolleret økologisk besøgslandbrug, som drives af Børn & Unge, Århus Kommune. En kreds af daginstitutioner, skolefritidsordninger og skoler har stedet som økologisk-pædagogisk værksted på andelsbasis.
Natursamarbejdet ligger 6 km fra Århus centrum, som en grøn oase mellem Gellerupparken og Brabrand Sø.
De 10.000 besøgende (pr. år)  er fortrinsvis daginstitutioner og andre  andelsbrugere. Private/familier har gratis adgang til at besøge dyrene som går frit på  markerne døgnet rundt. Det er hyggeligt for hele familien at gå en tur rundt på vores område og hilse på de mange forskellige husdyr, som du her kan møde i deres naturlige element.
Der er også mulighed for at gå tur i andelsbrugernes haver, hvor børnene dyrker blomster og grøntsager. Hvis du kommer i åbningstiden kan du få besvaret spørgsmål og evt. handle i vores økologiske gårdbutik.
Åbent alle ugens dage:  Mandag - Fredag: 8 - 16  Lørdag & Søndag: 10 - 13

Louisevej 100
8220 Brabrand
Tlf. 86 25 68 60
www.natursamarbejdet.dk

Dyrehaven i Skanderborg

Dyrehaven i Skanderborg er fra ca. 1580. Frederik den II fik skoven ved Skanderborg Slot (som nu er Skanderborg Slotskirke) indhegnet og indrettet som kongelig dyrehave med kronhjorte, vildsvin, kaniner og fiskedamme.
Under 2. Verdenskrig blev Dyrehaven konfiskeret af besættelsesmagten til dets hovedkvarter i Danmark.
I dag har Dyreparken skov, 75 til 100 år gamle Rodondendroner, stier langs ved Skanderborg Sø, Sorte Sø og Døjsø og et rigt fugle- og planteliv.
Et Frihedsmuseum er etableret i skovens bunkere fra 2. Verdenskrig (overfor Skanderborg Vandrehjem) og en lille hjortepark findes ved Sorte Sø.

Dyrehaven 11
8660 Skanderborg
Tlf. 86 52 27 44

Legepladsen Langkær

Legepladsen Langkær råder over et dejligt stykke moseeng. Her har geder, får og ponyer frit spil, og børn kan efter aftale få sig en ridetur. På legepladsen er en lille udendørs trampolin og en sød, veludstyret og indhegnet minilegeplads til de yngste.

Havkærvej 20
8381 Tilst

Randers Dyrehave

Randers Dyrehave, der ligger i Fladbro Skov blev etableret i 1994. Dyrehaven dækker et 13,5 ha stort areal med løvskov og arealeng. Dyrebestanden består af dåvildt og stammer fra Marselisborg Dyrehave. Der er fri adgang til skoven hele året, dog må hunde ikke medtages i skoven.

Hedevej 9
8900 Randers

Ree Park – Ebeltoft Safari

Ree Park – Ebeltoft Safari er oplevelser ud over det sædvanlige – tæt på dyrenes verden.
I parkens enestående natur lever mere end 800 dyr på næsten egne præmisser, uden høje hegn og med masser af plads.
Her finder du åbne savanner og store prærier – søer og skov, så du oplever pludselig at befinde dig i f.eks. Afrika, Nordamerika eller Asien.
I sommeren 2006 stod den 5 ha. store Nordamerikanske prærie færdig og har siden været hjemsted for sortbjørne, hvide arktiske ulve og amerikanske bisoner – som vel at mærke går sammen! Fra det store fort midt på prærien skuer du ud over en fantastisk natur, hvor dyrene lever side om side og du oplever, hvad indianerne og nybyggerne gjorde, da Nordamerika endnu var ”Det vilde vesten”.
Hele dagen fortæller vi om dyrene, når du inviteres til fodringer, på Land Rover Safari, til at holde de store rovfugle under falkoneropvisningen, på kamelridning, ind til aberne på abeøerne, til at se geparderne jage med 70 km i timen og til at være med, når vi viser dig hvordan en sortbjørn kan leve sammen med en hvid ulv!
Mød de prikkede geparder, de farlige vildhunde, de store sortbjørne, de arktiske ulve, de imponerende gribbe og ørne, de mægtige amerikanske bisoner, de sjove stinkdyr, de hidsige zebraer – en nysgerrig struds - og de mere end 100 forskellige andre arter i parken.
De fem verdensdele - Afrika, Asien, Europa, Nordamerika og Sydamerika byder på masser af oplevelser for hele familien. Kom tidligt – så du når det hele - tæt på dyrenes verden!

PRISER:
Voksne DKK 140,- 
Børn (3 – 11 år) DKK 80,- 
Pensionister DKK 100,-
Familie* DKK 400,-*(2 voksne + 2 børn)
Grupperabat 20 % (min. 20 pers.)

ÅRSKORT
Voksne DKK 300,-
Børn DKK 175,- 
Pensionister DKK 200,- 

Stubbe Søvej 15, Gravlev,
8400 Ebeltoft
Telefon:  86336150

www.reepark.dk

AQUA Ferskvands Akvarium

I AQUA Ferskvands Akvarium kan man på tæt hold opleve den sjældne ferskvandsodder, bæver, vaskebjørn, mink, fugle, danske ferskvandsfisk, salamandre, frøer, insekter og et væld af vandplanter fra danske søer, åer og damme.

AQUA har mere end 1 million liter vand og et 12.000 m2 stort parkanlæg. Ferskvandsakvariet er bygget på en anden måde end andre akvarier. Den cirkelrunde AQUA-bygning er sænket ned i en stor sø. Den besøgende er derfor lige i begivenhedernes centrum, og kan - gennem de store akvarieruder - opleve det spændende liv i søen udenfor. Et besøg i AQUA bliver på denne måde en spændende rejse - over og under vandet.

Vejlsøvej 55,
8600 Silkeborg
Telefon:  89212189
www.ferskvandscentret.dk/aqua/