Her er du: Legepladsen / Nordsjælland

Legepladsen Eventyrskoven

I Eventyrskoven finder I en legeplads i en gammel skov, som i dag er tryllet om til en troldeskov med svingtorv og andre legemuligheder. Der er borde og bænke samt en grill ved legepladsen.
I kan også komme til Eventyrskoven ad stien fra Nærum Gadekær.
Den primære målgruppe for legepladsen er børn i alderen 1-12 år.

Egebækvej
2840 Holte
Tlf. 45 46 62 78

www.rudersdal.dk

Mariehøj Naturlegeplads

Mariehøj Naturlegeplads henvender sig til både store og små børn. Legepladsen byder på spændende redskaber bl.a. balancebommen med rullevippen, klatrelandskab og jorden er giftig bane. Der er opstillet borde og bænke ved legepladsen så husk madpakken.

Øverødvej  246
2840 Holte
Tlf. 45466278

Konkylien

Konkylens legeplads er en del af Børnehaven, og derfor er den desværre også kun tilgængelig efter børnehavens lukketid. Legepladsen indeholder bl.a. en stor sjov rutsjebane. Der er også opstillet både borde og bænke så det er muligt at holde opsyn med børnene eller blot nyde den medbragte madpakke.

Skodsborgparken 8
2942 Skodsborg

VP-Arkaden

En utraditionel legeplads i Helsinge bestående af biler, skibe og flyvemaskiner - alt sammen bygget i træ af byens håndværkere og vedligeholdt af Lions Club Helsinge, der står hvert år klar til at modtage de mindste børn, mens mor og far er ude og handle. Legepladsen er afskærmet, og der er bænke til de voksne.

VP-arkaden
3200 Helsinge

www.visitgribskov.dk

Oplevelsesstien

Oplevesesstien legeplads er sjov naturlegeplads hvor redskaberne er skabt af naturens egne materialer. Legepladsen og oplevelsesstien rummer mange timers hygge for hele familien.

Tisvilde Hegn
3220 Tisvildeleje

Sankt Helene Naturlegeplads

Fold hele familien ud, der er virkelig lagt op til hygge og samvær i skønne omgivelser. I 2003 byggede Sankt Helene naturlegepladsen for fantasifulde familier. På over 1 hektar af Sankt Helenes marker er der nu oplevelser for børn og barnlige sjæle i alle aldre. Hele 4 fantastiske temaer med leg, kreativitet, oplevelser og aktivitet i hovedsædet. Området er også ideel til en gåtur, som en æstetisk oplevelse for voksne, som blot vil nyde en kunstners ”leg” og kreativitet med en motorsav.

Eventyrriget
I "Troldeskoven" møder du slanger og krokodiller, mens du i din fantasi krydser en brusende flod for at nå frem til et rige befolket med hobbitter, og Gandallf fra Ringenes Herre vogter sammen med sin ørn over Eventyrriget bag palisaderne.

Sand, strand og vand
Ved "Helenekilde" kan du selv pumpe vandet op fra jorden for at lade det helbredende vand langsomt flyde ned af skrænten mod strandens sandbred. På vej ud over havet ser man et skib, som er på vej til eventyrriget i Troldeskoven. Om skibet er et vikingeskib eller et sørøverskib er op til skibets kaptajn – og det er DIG – hvis du har lyst.

Madparken
I "Madparken" kan hele familien samles om en madkurv, som du kan bestille på Sankt Helenes Restaurant Sofie. Bordene er smørebrædder med knive og gafler som bænke. Hvis de helt små er med, er der også tænkt på dem i form af en microforhindringsbane, hvor balancer og motorik kan øves, samt en sandkasse, som er en tallerken med en kæmpeske i.

Lyd og musik
For de voksne eller bare de musikinteresserede er der på vort amfiteatret lavet forskellige skulpturer over temaet musik. Enkelte af disse kan endog benyttes til at lave lyde på; således en række slagtøjsinstrumenter med fin lyd. Hvis man mere er til den aktive leg er der også mulighed for at klatre i kontrabasserne og noderne.

Forhindringsbane - udfordring for hele familien
Væddeløb er altid populært blandt børn, derfor har vi lavet en ny forhindringsbane, hvor 2 kan konkurrere mod hinanden. Søn udfordrer far og datter mor eller omvendt. Hele 8 forhindringer venter jer, og det kræver både armkræfter og mod at komme i mål som vinder. Skal du klare 1. forhindring kræver det zik zak overblik, skal du hænge ved på 2. forhindring kræver det armkræfter, tør du lægge dig ned og kravle i skovbunden klarer du den 3.forhindring, 4. Forhindring kræver god balance den 5. er Muren, gode arm- og fingerkræfter og en portion mod hjælper dig forbi den 6. forhindring, balance og hurtighed, så indhenter du hurtigt makkeren på den 7. forhindring og endelig skal en tur i sandet afgøre det endelige kapløb inden målstregen er nået. Forhindringsbanen kan også tages på tid. Rekorden er p.t. 1 min og 4 sek. Vil du være den næste mester, så stil op når Kalle Kanin blæser til familiekamp.

Bygmarken 30
3220 Tisvildeleje
Tlf. 48 70 98 50

www.helene.dk

Græsted Folkepark

Legepladsen ligger i parkens østligste del.
Der er adgang fra Nyvej øst for Folkeparken eller fra Centervej vest for parken (forbi Superbrugsen og Posthuset - følg stien gennem parken).

Parkens Indhold:
For de mindste:
Lille tog, træflyver på lille bakke med rutschebane, småbørnsgynger, lille træbille, vippedyr mv.

For de større:
Stort gyngestativ med dækgynger, forhindringsbane med klatretræ, klatrereb, stubbe, svingende balancegang mv.

Til picnic:
Stort langbord med bænke, 2 almindelige borde og bænkesæt
Tag kælken med:

Den lille bakke er god som kælkebakke for de små, mens der er lavet kælkebakke for de større børn i området mellem legepladsen og søen.
Beplantning:

Legepladsen er beplantet med blandt andet æble- og kirsebærtræer, hyld og hassel.

Nyvej
3230 Græsted

Legeparken

Legeparken er indrettet for børn i alle aldre. For de mindste finder man to legehuse, en lille hængekøje, småbørnsgynge, klatretrappe med egern, sol-gummibobbel, en lille træbil med anhænger, træbiller, hval, bjørn, zig-zag bro over vandhul, hul føletræstamme mv. For de større børn er der klatrerampe, armgang, kolbøttestænger, klatretræ og -edderkoppespind, klatretipi med dyr i toppen, mv. Du finder legeparken ved Rådhuset.

Birkevang 214
3250 Gilleleje

www.legepladsen.org

Eghjorten Naturlegeplads

Eghjorten Naturlegeplads ligger nordøst for Hillerød - ikke så langt fra Nødebo i en lysning i udkanten af skoven. Der er altid mange motoriske udfordringer på Eghjorten. Bakker med huler og gangsystemer under. Vipper og gynger. En balance-bom. Et edderkoppespind bygget af mindre stammer, hvor man bl.a. kan gå på line. En labyrint, et skib og – ikke mindst – en stor flyvemaskine. Alt sammen er det gjort af naturens materialer, og det er virkelig en fryd for øjet. Der er borde og bænke og fire bålpladser.

Jespervej 309
3400 Hillerød

Politiparken

Politiparken er en park, som rummer ikke mindre end hele 3 forskellige legepladser, man kan således finde noget til både de mindste, de lidt ældre børn, og endelig en hvor både voksne og børn kan more sig på. Den sidst nævnte er en slags træningspavilion, har man børn med ”krudt i røven” kan i jo se hvem der er bedst til at træne. I nærheden er der en is kiosk, hvor der både kan købes is og sodavand, der er ligeledes mulighed for at sidde og nyde det ved de nærtstående bænke.

Kildedalsvej
3460 Birkerød