Her er du: Oplev naturen / Nordjylland

Østre Anlæg

Bypark. Stort rekreativt område med god legeplads. Sø med masser af ænder. Et populært sted for børnefamilier, da ænderne er glade for at blive fodret. Tag madpakken med og nyd den på de store grønne arealer. Ligger mellem Teglværks Allé og Sjællandsgade.

Teglværks Allé
9000 Aalborg

Østerådalen

Stort naturområde med både skov og søer. Området gennemløbes af en å. Der er mange stier og mulighed for lange gåture. Der er også en hundeskov og et fugletårn. Her kan fodres ænder, svaner og blishøns. P-plads ved Over Kæret og Indkildevej

Indkildevej 30
9210 Aalborg SØ
http://www.visitaalborg.com

Junglestien

Mellem Dronninglund Slot og Dronninglund by ligger Naturparken og "Den grønne Oase" I naturparken findes junglestien med masser af sjove forhindringer for børn og en dejlig vandretur for voksne. I "Den grønne Oase" ved skovkiosken kan man spille : Tennis - Minigolf - Pentanque- og Beach-volley. Udlejning af kugler - bolde og køller foregår fra skovkiosken der har åben fra 1.5. til 1.9. fra ca. kl. 11.00 til ca. kl. 21.00

Slotsgade 9
9330 Dronninglund

Arden Naturpark

I et moseområde er der anlagt en pragtfuld naturlegeplads med mulighed for overnatning, grill på området og en masse andet godt. Endvidere er der på et tilstødende område sat en gruppe dådyr ud som man kan færdes inde hos og fodre med medbragte godter. Ligger for enden af Mejerivej.

Mejerivej
9510 Arden

Madum sø

Hyggelig ferskvandssø med lavvande et godt stykke ud, og derfor ideelt for børnefamilier. Søen ligger ved åben fyrretræsskov med p-plads, kiosk og toilet. Der er et meget begrænset sandareal.

Aspvej
9520 Skørping

Rebild Bakker

Rebild bakker er en af Danmarks skønneste naturoplevelser. Fra parkeringspladsen går man til højre igennem porten til naturparken. Har man barnevogn med fortsætter man forbi bjælkehytten, hvor stien fortsætter ned i dalen. Uden barnevogn kan man vælge trapperne. Man kan følge stien igennem dalen ned mod Troldeskoven, eller man kan gå sjove ture op og ned af bakkerne, hvor der er lavet trappetrin mange steder.

Cimbrervej
9520 Skørping
www.skovognatur.dk

Hadsund Dyrehave

Hadsund Dyrehave er en lille park, hvor hjorte løber frit omkring. Gæster skal blive på stierne og lade dyrene i fred, men dyrene er så tamme og vant til at blive fodret fra hånden, at de tit kommer løbende, så snart de ser børn med en pose brød! Indimellem bliver de så nærgående, at de stikker hovedet ned i posen med brød. Der er også bygget et udkigstårn, hvor der er borde og bænke, så I kan spise jeres madpakke, mens I kigger på dyrene. Der er også en afdeling med små geder, som rigtig gerne vil klappes.

Rosendals Alle 8
9560 Hadsund

Visborggaard Slot & Park i Visborg

Offentlig adgang til den smukke og eneste rennaissancepark i Danmark med lindebusquetter og buksbomkransede rosenbede.
Dertil kommer havens senere barokke islæt med den fremhævede hovedakse, der løber fra den stensatte bro over voldgraven mod syd ad den centrale sti med klippede lindehække- og træer for at afsluttes i det stråtækte lysthus i havens nordlige del.
Endvidere er der en lindeallé og en karpedam øst for rennaissanceparken.

Visborggaard Allé 39,Visborg
9560 Hadsund
Tlf. 965340400

Hedelund Rhododendronpark

Fantastisk blomsterpark i sæsonen. Legeplads til børnene og dam, hvor der kan fodres ænder. Perfekt sted for for udflugt med madpakken. Der er fri adgang til den smukke park, døgnet rundt, året rundt. I den 7 ha store park er der over 10.000 rhododendron-planter fordelt på (p.t.) 112 arter. Flere steder i parken er der opstillet borde og bænke, hvor man evt. kan nyde sin medbragte mad eller kaffe. Da der kun er små stigninger i terrænet er parken let fremkommelig for f. eks. kørestole og barnevogne.

Nørregade 86
9700 Brønderslev
www.ossoft.dk

Peterspladsen

På Peterspladsen får I en speciel dyreoplevelse! I kan møde en giraf, en tiger, en elefant, en stork, en kænguru, en zebra og mange andre dyr – i beton! I kan røre ved skulpturerne, så nu har I altså mulighed for at udforske for eksempel en tiger på tæt hold! Dyrene er skabt af kunstneren og opfinderen Peter Jensen, også kaldet Danmarks Peter.

Skagen Landevej/Bjergby
9800 Hjørring

Svanelunden i Hjørring

En skøn park med stor sø med ænder og svaner, der gerne må fodres. Her er også en legeplads med gynger, rutchebane mm. En rigtig hyggelig park med borde og bænke midt i Hjørring by. God til en søndagstur eller lignende. Der afholdes også koncerter mm. i parken.

Svanelundsvej
9800 Hjørring

Bagterp Plantage

Bagterp Plantage, der er en by-plantage, byder året rundt på et varieret fugleliv. Det er specielt småfugle, spætter m.m. I forårsmånederne april-juli er det et godt sted at høre fuglesang.

Halvorsmindevej
9800 Hjørring

Folkeparken

Folkeparken er et dejligt område med stier i skoven og langs søen. Det er et område med ænder og andet dyreliv. Der findes borde og bænke samt legeplads til børnene.

Søndergade 129
9850 Hirtshals

Slotved Skov

Skoven kan benyttes til vandreture. Fra et udkigstårn kan man iagttage dådyr. Skoven fremtræder som gammel løvskov, hvor det især er de store bøge, man lægger mærke til. Skoven viser tydelige spor efter det liv, som har hersket her i mange tusinde år. At der har været aktivitet i området langt tilbage i tiden, vidner fortidsminderne om. De store parallelle langdyser stammer fra bondestenalderen for 5-6000 år siden. Dyrehaven er et indhegnet område, som man kan besøge - og hvis man færdes med omhu, har man mulighed til at betragte bestanden af dådyr. Astrupvej/Danmarksgade.

Danmarksgade
9870 Sindal

Baggevogn Skov

Én af Europas nordligste naturlige bøgeskove. Terrænet øst for vejen er stærkt kuperet med dybe kløfter, bl.a. Djævlekløften og flere små vandløb. Der findes afmærkede småveje og stier i området, hvor man kan nyde den frodige løvskov med mange 200-årige bøgetræer.

Borrisholtvej 499
9870 Sindal

Bruuns Bakker

Ved Bruuns Bakker kan du udover at nyde den gode natur også nyde udsigten fra et udsigttårn (72 m.o.h).

Bruuns Bakker
9870 Sindal

Anlægget i Bindslev

Idyllisk grønt område midt i Bindslev med høje, gamle træer fra 1920.
Nyere rhododendronsamling med ca. 200 forskellige sorter.
Friluftsscene.
Stien langs Uggerby Å går forbi et område med 50 forskellige piletræer og Statens Planteforsøgs skoleskov.

9881 Bindslev

Bangsbo Dyrehave

Dyrehaven dækker et samlet areal på 100 tønder land, og inde bag hegnet og de røde låger er der oplevelser for alle. Hvad enten man er dyreelsker eller mere botanisk interesseret, barn eller voksen, er Bangsbo Dyrehave et pragtfuldt sted at færdes. Her kan man under trækronerne motionere på de afmærkede kondistier, betragte hjortevildt, egern og røde skovsnegle og spise sin medbragte mad i lysningerne eller ved de opstillede borde. På legepladsen er alt lavet i træ, og børnene kan her boltre sig på skibet Røde Orm, i labyrinterne og på fæstningen med hængebro.

Dronning Margrethesvej 30
9900 Frederikshavn
Tlf. 96225368
www.bangsbo.com

Kennedy Parken

Flot velanlagt park med sø, tæt på Gymnasiet. Tag børnene og et gammelt franskbrød med på udflugt til de mange ænder og fugle. Pæne anlagte bede med blomstrende planter og agaver. Medbring også en madpakke og nyd solen i godt vejr.

Enghavevej
9900 Frederikshavn

Plantagen

Byens gamle grønne område. plantagen har store, skyggefulde træer, en dejlig sø, fuglevoliere og legeplads til børnene. Plantagen bliver hver sommer brugt til parkunderholdninger med kendte danske musikere og sangere mm. Her findes i øvrigt også en boccia-bane.

Nørregade
9900 Frederikshavn

Bløden Hale

Bløden Hale er givetvis det sted i Danmark, hvor der sker den største landtilvækst. Bløden Hale er gennem de sidste 15 år vokset ca. 5 m mod syd hvert år. Bl.a. på Bløden Hale hentes tang - ålegræs - til reparation af Læsø's tangtage. Det skal stærkt frarådes at gå over til Knotterne pga. den stærke strøm.

Bløden Hale
9940 Læsø

Bunken Klitplantage

Bunken Klitplantage påbegyndtes i de sidste ti år af forrige århundrede.
På dette tidspunkt havde man betydelig erfaring i, hvorledes et sådant plantageanlæg kunne udføres, idet meget omfattende beplantningsarbejder i klitter og sandflugtshærgede arealer allerede var gemnnemført siden 1800-tallet.
Vandreture i Statsskovene - folder nr. 39.

Bunken Klitplantage
9982 Ålbæk

Cykeltur på Hulsigstien

Hulsigstien er en asfalteret sti, der løber mellem Skagen og Hulsig. Naturen er helt fantastisk og veksler mellem skov og hede. Midtvejs på turen kører man igennem et slags "månelandskab" med små høje og ellers fladt og uden træer så langt øjet rækker. Man kan passende køre forbi Hulsig Strand og få sig en dukkert, hvis det er sommer. Har man ikke selv cykel, kan den lejes enten i Skagen (ved Banegården eller ved havnen) eller i Hulsig (Den gamle brugs). Turen mellem Skagen og Hulsig er på ca. 10 km.

Hulsigstien
9990 Skagen

Aalborghus Slot og Slotsparken

Det flotte hvide slot beliggende i Aalborg centrum er opført af Christian d. 3. I årene 1539-1555 til brug som et fæstningsværk.
Slottet er i dag kontorer for Aalborg Kommune. Aalborghus omsluttes af Slotsparken, et flot grønt område i Aalborg Centrum og benyttes af byens borgere som rekreations sted. Der er ikke adgang på slottet, men det er muligt at gå omkring det samt gå igennem slotsgården, hvor man rigtigt kan se det røde bindingsværk.

Slotspladsen
9000 Aalborg

Lundby Bakker & Lundby Krat

Stedet blev fredet af Aalborg Kommune i 1960 og bevaret til naturmæssige og rekreative værdier for bl.a. kommunens borgere.
Mange steder kan man finde kulturspor som hulveje, diger, gravhøje, mindesten og det lille charmerende Alsbjerghus. Stedet tilbyder også bænke og borde, bålplads samt shelters.

Hadsund Landevej 430
9260 Gistrup

Poulstrup Sø & Dall Hede

Området er blot 12km syd for Aalborg og har markerede vandreture samt ridesti. Området er 170 ha fredet naturområde med søer, moser, overdrev, skov og krat. Området er rig på dyreliv og der er mulighed for at se vandflagermus. Det varierende landskab byder på en række forskellige plantesamfund. Man finder også gravhøjen Svalebakken samt udstillingshuset Svampehytten. Desuden er Poulstrup Sø en fri fiskeplads.

Poulstrupvej
9210 Ålborg SØ

Hammer Bakker

Ca. 12km nord for Aalborg ligger Hammer Bakker. Der er flere fredede, private og offentligt ejede områder med adgang af afmærkede stier.
Området strækker sig over 1800ha og udgøres af talrige, skovklædte bakkepartier og stejle nedskårne kløfter. Hammer Kirke ligger smukt ensomt mod vest. De store skovområder byder på rigt fugle- og dyreliv og er højt værdsat som ynglested for mange sjældne og mindre sjældne fuglearter.

Tingvej
9310 Vodskov