Her er du: Museer / Nordjylland

Kirsten Kjærs Museum

Et privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985), især portrætter. I syv sidegallerier er der skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere samt mere eller mindre permanente udstillinger af museets huskunstnere. Der er to-tre kunstnerboliger, gæstehus og værksteder for grafik og skulptur (bronzestøbning). I haven er der plads til skulptur udstillinger.

Åbningstider:

Palmesøndag til 31. oktober: daglig, 10:00 – 17:00.
1. november til Palmesøndag: Lørdag og Søndag, 10:00 – 16:00.

Langvadvej 64
Langvad
7741 Frøstrup
Tlf. 97 99 10 52
www.kkmuseum.dk

Antik & Genbrug Købmandsmuseum

Købmandsmuseum samt antik og genbrugsbutik med bl.a. franske og svenske møbler.

Østermøllevej 43, Fredsø
7900 Nykøbing Mors
Tlf. 23 64 15 04
www.kobmandsmuseum1.dk

Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum har udstilling fra købstadens og egnens historie fra de sidste 1000 år. Se for eksempel Aalborgstuen fra 1602, der er landets bedst bevarede borgerlige interiør fra renæssancen.
Året igennem har museet skiftende og faste udstillinger om eksempelvis sølv, glas og C.W. Obels tobaksfabrikker.
Kørestolsbrugere har adgang via en kørestolsrampe på bagsiden af bygningen. Indendørs er der elevator, kørestolslift og handicaptoilet. (gratis tirsdag)

Algade 48
9000 Aalborg
Tlf. 99 31 74 00
www.nordjyllandshistoriskemuseum.dk

Vandteknisk Museum

Dampmaskiner og pumper fra 1893 og frem
Vandteknisk Museum i Aalborg viser, hvordan vandværket fungerede for langt over 100 år siden. Bygningen står med intakte installationer og ældste bevarede maskine er fra 1893. I øvrigt dampkedler, elpumper m.v.
Vandværksbygningen
Dele af bygningen stammer fra vandværkets start i 1854. Hovedbygningen er opført i 1907 i særpræget byggestil med skydeskår i tårnet. Bygningen er tegnet af den landskendte arkitekt Hother August Paludan (1871-1956).

Sønderbro 53
9000 Aalborg
Tlf. 99 31 49 17

www.forsyning.dk

Dansk centralsamling for udvandrerhistorier

Det Danske Udvandrerarkiv er den danske centralsamling for udvandrerhistorie og omfatter erindringer, breve, manuskripter, fotos og bøger fra danske udvandrere i hele verden.

Læsesalens åbningstid:
1. maj lukkes kl. 12.00
5. juni lukket hele dagen
24. og 31. december lukket hele dagen

Arkivstræde 1
9000 Aalborg
Tlf. 99 31 42 20

www.emiarch.dk

Urania Observatoriet

Urania Observatoriet i Aalborg rummer Danmarks største offentligt tilgængelige linsekikkert, som giver mulighed for at opleve nogle af himmellegemerne på nærmere hold.
Desuden forefindes en samling af instrumenter, fotos m.v. fra ca. 1890.
Planetsti
Her kan du få et indtryk af, hvor stort universet egentlig er. Stien går fra Solen til Saturn og er i størrelsesforholdet 1:2 milliarder, hvilket gør stien 713,5 m lang - og det er vel at mærke kun de planeter, der er synlige med det blotte øje, der er taget med.

Buslinie: 2 og 15

Borgmester Jørgensens Vej 13
9000 Aalborg
Tlf. 98 14 31 65
www.nafa.dk

Aalborg Kommunes arkiv

Aalborg Stadsarkiv har efterhånden over otte hyldekilometer dokumenter, halvdelen er fra Aalborg Kommune og de gamle landkommuners arkiv, den anden halvdel består af arkiver fra virksomheder, institutioner og personer.
Fotosamlingen
Arkivet rummer desuden Danmarks største lokale fotosamling - specielt Heinrich Tønnies. Aalborg Stadsarkiv har seks millioner fotos.
Læsesalens åbningstid
1. maj lukkes kl. 12.00
5. juni lukket hele dagen
24. og 31. december lukket hele dagen

Arkivstræde, 1
9000 Aalborg
Tlf. 99 31 42 20
www.aalborgkommune.dk

Nordjysk Spejdermuseum

Nordjysk spejderhistorie gennem 100 år
På Nordjysk Spejdermuseum i Aalborg samles, registreres og udstilles ting og oplysninger med tilknytning til Det Danske Spejderkorps i Nordjylland i de sidste 100 år.
Her findes mange billeder, dagbøger, standere, medlemsblade og mange andre effekter, hvor du måske kan finde noget fra din egen, dine forældres eller dine bekendtes tid.

Sofiendalsvej 98
9200 Aalborg SV
www.jensbang.dk

Nibe Museum

Se hvordan oldemors køkken så ud
En af de faste udstillinger på Nibe Museum handler nemlig om Det Gamle Køkken. Se også, hvordan en møllerfamilie boede i midten af 1900-tallet. Museet indeholder samtidig lokalhistorisk arkiv og Galleri Tinghuset. Nibe Museum holder også åbent søndag i forbindelse med Galleri Tinghusets udstillinger.

Nibe Museum, Torvet 2
9240 Nibe
Tlf. 98 35 35 20
www.nibemuseum.dk

Minibyen i Sæby

Minibyen Sæby blev startet i år 2000 af en gruppe pensionister. Der er nu ca. 80 medlemmer, hvoraf 8-10 er aktive og arbejder hver dag. Vi har nu bygget ca. 65 huse foruden kirken, som bygges udendørs på¨stedet, af hensyn til størrelsen; den er i skala 5,3 m. lang og 3 m. høj. Husene, som vi bygger i skala 1:10 bliver skabt i værksteds- bygningen, som er en 170 m.2 stor bygning. Da vi startede, holdt vi til i Pindborggade i kælderen til en transformatorstation. Der var småt med plads, men vi fik så også lov til at låne et tidligere pumpehus, som havde været anvendt af Sæby vandværk. Det var i en sørgelig forfatning, men vi fik det repareret efterhånden. Det gik nogenlunde med værkstedsplads, selvom det var småt; men det vi manglede mest var plads til at stille husene op uden- dørs. Vort mål var at placere husene i rigtigt gademiljø, med brolagte gader og med små træer og buske. Det fik vi en chance for at realisere, da vi for 5 år siden fik lov til at flytte her til Solsbækvej 39. Her kan vi stille husene ud efterhånden som de bliver færdig- bygget. I værkstedet har vi god plads til alle gøremål. Her bliver fremstillet mursten, teglsten, rygningssten og munke- sten af ler fra Volstrup Teglværk, iblandet en smule keramisk ler. Maskineriet er stadig den gode gamle, som er fremstillet af en gammel kødhakker med vinkelgear og en lille el-motor. Vi er så heldige at Volstrup Teglværk brænder stenene for os. Værkstedet er delt i 2. Det uopvarmede grov-værksted, hvor Soklerne og kernerne bliver fremstillet, og det "pæne" værksted, hvor detailerne bliver fremstillet, og hvor husene bliver bygget. Vi forsøger at bygge husene som de så ud omkring år 1900. Det er vort mål at opføre hele Sæbys gamle bydel, også incl. havnen med det gamle værft. Jernbanen med sporet ned til havnen skal også med, og på sporene skal være de gamle lokomotiver og godsvogne. I havnen skal ligge de gamle velkendte fiskekuttere, måske nogle af dem, der sejlede flygtninge til Sverrig under anden verdenskrig. Kirken som er vores største projekt til dato, blev påbegyndt i 2005 og stod færdig maj 2009. Det næste store projekt bliver Sæbygård Slot, som blev påbegyndt i 2008 med støbning af soklen, og forventes at tage 4-5 år at færdigøre. Vi håber at vort projekt må blive til gavn og glæde for såvel Sæbys beboere som for både danske og udenlandske turister.

Solsbækvej  39
9300 Sæby
www.minibyensaeby.dk

Museet i Hammer Bakker

Museet for Statens Åndssvageforsorg
Museet i Hammer Bakker viser historien om, hvordan forholdene har været gennem tiderne for brugere af den store mentalinstitution, som stammer tilbage fra 1916.
Da institutionen var på sit højeste havde den 810 brugere og 600 ansatte.
Ved at se genstandene får besøgende en god fornemmelse af de udviklingshæmmedes liv i tidligere tider, og hvordan institutionen fungerede. Protokoller, bøger og en meget stor billedsamling giver et godt indblik i dagligdagen på en stor institution.

Storemosevej 4
9310 Vodskov

Byhistorisk museum for Nørresundby

Sundby Samlingerne er etableret i bryggergården, et borgerhus fra 1700-tallets slutning, som danner rammen om byhistorisk museum for købstaden Nørresundby.

- interiører
- malerier
- fotografier
- kridtpiber
- flaskeskibe
- tekstiludstilling

Herudover er der skiftende udstillinger.
Buslinie 1, 17 og 42

Gammel Østergade 8
9400 Nørresundby
Tlf. 98 17 47 55
www.sundbysamlingerne.dk

Kystfiskerimuseum

Fiskeri- og søfartsmuseum med redningsvæsen og fiskeri som hovedemne og kystfiskeribåden Bent II, som hovedattraktion på museet. Samlingerne på museet omhandler det 19. og 20. århundrede.
Åbent alle dage 10-16 fra 6. juni - 31. August

Løkken Nord Strand
9480 Løkken
Tlf. 98 99 64 54

Mariagerfjord Kommunes kunstsamling

Mariagerfjord Kommunes kunstsamling og Hobro kunstforening, udstiller forskellige kunstner - indgang gennem bibliotektet.

Adelgade 26
9500 Hobro
Tlf. 96 57 66 00

Den gamle smedje

Smedemuseum. Gl. smedehåndværk, arbejdende værksted.
Gratis adgang mandage ml. 10.00 – 15.00
Passer åbningstiden ikke så ring og aftal tid.

Daniavej 47
9550 Mariager
Tlf. 98 58 31 16

Sødisbakkes Museum

Lokalhistorisk museum fra en døgninstitution for fysisk og psykisk handicappede.
Sødisbakkes Museum giver et indblik i beboernes og de ansattes dagligdag gennem tiderne fra 1940 og frem til i dag, et interessant vidnesbyrd om beboernes arbejdsindsats gennem tiderne.
Udstillinger i form af bl.a.:
- Håndarbejde med broderi, kniplinger, vævning, strikning
- Værksted med keramik, træskæring, børstenbinderi
- Kreativitet med maling, tegning
Øvrige effekter:
Video, dias, fotografier og andet arkivmateriale.

Havndalvej 7
Sødisbakke, Bygning C - Loftetagen
9550 Mariager
Tlf. 96 68 25 25

Historisk Arkiv, Vendsyssel Historiske Museum

Historisk Arkiv på Vendsyssel Historiske Museum er et Lokalhistorisk arkiv med oplysninger om Hjørring egnens og Vendsyssels historie med arkivalier, billeder, litteratur m.v.
Udenfor sæsonen er der tillige åbent første lørdag i måneden fra 10-16.

Museumsgade 2
9800 Hjørring
Tlf. 96 24 10 50

Lønstrup Lokalhistoriske Forening

Indsamler, registrerer, bevarer arkivalier og formidler historien fra sognene Rubjerg, Mårup, Skallerup og Vennebjerg gennem udstillinger, lokalhistoriske vandringer og foredrag. Foreningen vægter formidlingen af den lokale historie til børn højt og har gennem flere år arrangeret fortælle/billedværksteder "Fraistid til rumtid" - i ferier, weekender og enkeltdage året rundt. Deltagerne er børn fra lokalområdet og børn på ferie i landsdelen.

Åbningstider: 15/9 - 31/3: 1. og 3. onsdag hver måned kl. 19-21
1/4 - 14/9: 1. onsdag hver måned kl. 19-21
samt efter aftale på tlf. 98960127
Lukket i alle skoleferier.

Bugten 4, Lønstrup
9800 Hjørring
Tlf. 98 96 01 27

Det Gl. Elværk - Bindslev

Siden 1920 har Bindslev haft et af Danmarks få vandkraftværker.
Her er der helt frem til 1968 blevet produceret jævnstrøm udelukkende ved hjælp af den vandrige Uggerby Å.
Gennem vinduerne kan man kigge ind på det lille elværk, som fortæller om en svunden tid.
På opslag og plancher i porten kan man læse om Elværkets historie og maskinerners funktion.

Sdr. Bindslevvej 2
9881 Bindslev
Tlf. 98 93 11 66
www.bindslevglel.dk

Hedvigs Hus

Læsø Museum købte Hedvigs Hus i 1994 for at redde et af de meget karakteristiske Læsø-anlæg med bindingsværk af strandingstømmer og tangtag fra at blive nedrevet.
Tanken med erhvervelsen var fra begyndelsen at skabe rammer for en formidling til Museets publikum af dagliglivet på Læsø i en tid, hvor mennesker fulgte råvarerne fra mark og hav til bord og brug.
Huset fremstår i dag som én lang bygning, med stald i den østlige ende og beboelse i den vestlige ende.
Til bygningen hører et jordstykke på ca. 6 tdr. land. Hele arealet er blevet drænet, ved at der er gravet grøfter.
Arealet dyrkes nu af et huslaug af frivillige arbejdere.

Linievejen 36, Østerby
9940 Læsø
Tlf. 98 49 80 45 / 40 41 30 04

Aalborg Søfarts- og Marinemuseum

Museets areal udgør ca. 15 000 m2. og består af 7 sammenbyggede haller og en fartøjshal, der rummer Museets indendørs udstillinger. Endvidere en bygning, som indeholder Museets bibliotek, dets møde- og undervisningslokale samt direktionskontor. På arealet mod syd ses bl.a. ubåden SPRINGEREN, gasturbine-torpedobåden SØBJØRNEN og kapsejleren NORDEA. Det resterende areal er udlagt som en stor græsplæne, hvor forskellige andre større effekter er udstillet. Midt på plænen er lanternemasten fra fyrskib XVIII opstillet, og omkring denne er udstillet forskellige eksempler på bøjer og fyr, som bruges i farvandsafmærkningen. Denne udstilling sammen med kystredningsbåden MRB 23 supplerer den indendørs udstilling om Farvandsvæsenets arbejdsområder. På det udendørs område er også udstillet apparater til kastning af dybvandsbomber og udskydning af torpedoer samt forskelligt grej til minestrygning. Endvidere udstilles et antal kanoner fra forskellige danske orlogsfartøjer. Et par af kanonerne kan rettes i såvel siden som højden, og vore gæster er velkomne til at prøve. Den udendørs udstilling omfatter også et skilderhus fra Holmen i København og en større samling af skibsankre og skibsskruer. Ved flagbastionen er skibsklokken fra USS PEGASUS (ex. RITA MÆRSK), der efter 2.verdenskrig blev ombygget på Aalborg Værft, anbragt, og det samme gælder den gamle hornmine, der i 1920 blev ombygget til indsamlingsbøsse for sømandsenker og opstillet i Aalborg. En af Museets mere kuriøse udstillingsgenstande er de vinplanter, der snor sig op ad et espalier ved hallerne. De stammer oprindeligt fra Madeira og der fortælles en morsom historie om dem. På vej hjem fra de dansk vestindiske øer, anløb fregatten JYLLAND i 1870´erne Madeira. Officerer fra skibet fik under opholdet foræret nogle stiklinger fra vinstokke. Efter hjemkomsten blev stiklingerne udplantet på Holmen, hvor de trivedes fint. I 1880´erne ramtes Madeira af den frygtede vinlus med den følge, at alle vinstokke gik til. Ny importerede vinstokke gav ikke en vin, hvis karakteristika svarede til den gamle Madeiravin. Man kom nu i tanker om de stiklinger, der blev foræret til danske officerer og lod via den danske konsul en forespørgsel gå til Danmark. Da det blev bekræftet, at vinen på Holmen groede fint, blev der fra Madeira sendt eksperter til Danmark. Her de fik lov at tage stiklinger med til Madeira, hvor de blev indpodet på nye vinstokke. Den traditionelle Madeiravin var reddet. Museets vinplanter stammer også fra Holmen. Skulle man efter en gennemgang af Museet trænge til at hvile sig, frembyder det udendørs område også mulighed for afslapning. For de større børn er der en legeplads med maritimt islæt, bl.a. et ”vikingeskib”, ligesom man gerne må lege ombord i kapsejleren NORDEA eller med de 2 luftmålskanoner på græsplænen. For de mindre børn er der en mere traditionel legeplads med rutschebane, gynger, sandkasse m.v. På arealet er der anbragt bænke, hvor de voksne kan nyde solskinnet og miljøet, medens børnene leger. Ønsker man at fortære den medbragte madpakke, kan dette f.eks. ske på den overdækkede picnicplads. Is, vand, kaffe og the kan købes i mini-cafeen i Museets reception.

Museets åbningstider:
1. januar - 30. april: åben hver dag kl. 10 - 16
1. maj - 30. september: åben hver dag kl. 10 - 17
1. oktober - 31. december: åben hver dag kl. 10 - 16
24. - 25. - 26. december: lukket
31. december - 1. januar: lukket

Priser:
Voksne: kr. 80,00
Børn 6 - 14 år: kr. 40,00
Guide på bestilling: kr. 500,00
Grupperabat (min. 25 personer)
Voksne: kr. 64,00
Børn 6 - 14 år: kr. 32,00
Gratis entré for børnehaver.

Aalborg Søfarts- og Marinemuseum
Vestre Fjordvej 81
DK-9000 Aalborg
Tlf. +45 98 11 78 03
www.aalborgmarinemuseum.dk

Lokalhistorisk arkiv Læsø

På arkivet opbevares bl.a. kopier af Kirkebøger, Folketællinger, Tingbøger,
Skøde- og Panteprotokoller, og med en stor fotosamling er stedet en guldgrube for slægtsforskere.
Det er et meget velbesøgt lokalhistorisk arkiv, hvor "ægte" læsøboere på frivillig basis er gæster fra ind- og udland behjælpelige med at finde rundt i arkivalierne. Det sker ikke sjældent, at vore hjælpere på arkivet viser sig at være i familie med gæsterne, der forsker i deres slægter her.

Åbent:

Uden for sæson, er der åbent: torsdage kl. 9.30 - 16.00,
samt 1. & 3. torsdag i måneden, kl. 19.00 - 22.00

Gammel Østerbyvej 35
9940 Læsø
Tlf. 98 49 80 45 / 40 41 30 04

www.laesoe-museum.dk

Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum fortæller købstadens og egnens historie fra de sidste 1000 år. En særlig seværdighed er Aalborgstuen fra 1602, der utvivlsomt er landets bedst bevarede borgerlige interiør fra renæssancen. Til de alsidige faste udstillinger hører også en stor samling af lokalt fremstillet sølvtøj og glas. Året igennem er der skiftende særudstillinger, fortrinsvis med genstande fra museets egne magasiner.

Museets åbningstider:
Tirsdag – søndag: kl. 10 – 17 I uge 8 og 42 også åbent mandag kl. 10 – 17
Lukket mellem jul og nytår.
Rundvisninger og besøg uden for åbningstid kan aftales på telefon: 9931 7400

Priser:
Voksne: 30 kr.
Børn u. 18 år gratis
Pensionister 15 kr.
Studerende 15 kr.
Grupper - (min. 15 pers.) 15 kr.
Medlemmer: gratis

Aalborg Historiske Museum
Algade 48, Postbox 1805
DK-9100 Aalborg
Tlf. +45 99 31 74 00
www.aalborghistoriskmuseum.dk

Als Hjemstavnsmuseum

Als Hjemstavnsmuseum er indrettet i et stråtækt bindingsværkshus, der ligger lunt i læ af den vældige Als havbakke, hvor den middelalderlige kirke knejser på toppen. Museet rummer en enestående samling af almuemøbler, og er indrettet som et typisk østhimmerlands interiør fra perioden 1750 - 1830.

Museets åbningstider:
Museet er åbent i perioden 1. juli til 15. august:
tirsdag og torsdag kl. 12 - 16
Rundvisninger og besøg uden for åbningstid kan aftales på telefon 9931 7460.

Priser:
Voksne: 30kr.
Børn u. 18 år gratis
Pensionister 15 kr.
Studerende 15 kr.
Grupper - min. 15 pers. 15 kr.
Medlemmer gratis:

Als Hjemstavnsmuseum
Rosendalsallé 8,
9560 Hadsund
Tlf. +45 99 31 74 60
www.alshjemstavnsmuseum.dk

Apotekersamlingen

Besøg den stemningsfulde Apotekersamling helt oppe under taget i det flotte renæssancehus og hør historien om livet i stenhuset og på Svaneapoteket igennem mere end 350 år. Aalborg Svaneapotek, som stadig har til huse i bygningens stueetage, er byens ældste virksomhed og et af landets ældste apoteker. I samarbejde med S.C. Strøybergs Fond til Bevarelse af Jens Bangs Stenhus tilbyder museet rundvisninger i Apotekersamlingen i Jens Bangs Stenhus. Rundvisninger Første tirsdag i hver måned • kl. 19 Aalborg Historiske Museum arrangerer offentlige rundvisninger i Apotekerloftets stemningsfulde lokaler i Jens Bangs Stenhus i Østeraagade. Samlingen rummer inventarer, apparater, krukker iog arkivalier fra Aalborg Svaneapoteks mere end 350 år lange historie. Varighed 1 time. Mødested: uden for Svaneapoteket, Østeraagade 9

Museets åbningstider:
Samlingen er kun åben i forbindelse med rundvisninger.
Offentlige rundvisninger i 2010:
2. februar, 2. marts, 6. april, 4. maj, 1. juni, 6. juli, 3. august, 7. september, 5. oktober, 2. november og 7. december.

Priser:
45 kr.

Apotekersamlingen
Østerågade 9.
9000 Aalborg
Tlf. +45 99 31 74 00
www.apotekersamlingen.dk

Boldrup Museum.

Museet er indrettet i et trelænget husmandssted og viser hvordan husmandsstedet så ud i ca. 1890. Museet viser husmandens liv i alle dens facetter – hvordan familien har dyrket jorden og hvilke afgrøder der har været, haft kålgård med kartofler, kål, løg og krydderurter og en lille blomsterhave. Museet har endvidere en række tidstypiske gamle danske husdyrracer: Svin, får, geder, kaniner, gæs, høns og duer.

Museets åbningstider:
Museet er åbent i perioden maj – september: dagligt fra kl. 11 – 16

Priser:
Voksne: 30 kr. Børn u. 18 år gratis. Pensionister 15 kr. Studerende 15 kr. Grupper - (min. 15 pers.) 15 kr.
Medlemmer gratis:


Boldrup Museum
Ørnbjergvej 13, Boldrup
9610 Nørager
Tlf. +45 99 82 41 70

www.boldrupmuseum.dk

Cirkusmuseet.

Fokus er lagt på 200 års cirkushistorie og på det magiske øjeblik, hvor artisten modtager publikums begejstring. Museet udstiller genstande og cirkus- dragter, ligesom der er 3 cirkusvogne med adgang for publikum. Cirkusmuseet ligger ved Cirkus Miehes gamle vinterkvarter, og det enestående 12-kantede ridehus bygget i træ og med rigtig savsmuldsmanege ligger i forbindelse med museet. Museet har aktiviteter for børn, ligesom der overalt er adgang for kørestolsbrugere

Museets åbningstider:
Museet er åbent i perioden maj – september: dagligt fra kl. 11 – 16
Rundvisninger og besøg uden for åbningstid kan aftales på telefon: 99 82 41 70

Sæsonåbning på Cirkusmuseet: 1. maj 2010
I uge 27 afholdes der Cirkussommerskole på Cirkusmuseet i Rold.
I skolernes sommerferie afholder Cirkusmuseet i samarbejde med Mariagerfjord og Rebild Kommuner Cirkussommerskole.
Yderligere oplysninger vil blive meddelt, når tidspunktet nærmer sig.


Priser:
Voksne: 30 kr. Børn u. 18 år gratis. Pensionister 15 kr. Studerende 15 kr. Grupper - (min. 15 pers.) 15 kr.
Medlemmer gratis:


Cirkusmuseet
Østerled 1, Rold
9510 Arden
Tlf. +45 99 82 41 70

www.cirkusmuseet.dk

Gråbrødrekloster Museum.

Underjordisk museum under en af byens travleste forretningsgader, Algade. Der er velbevarede ruiner fra det gamle middelalderkloster. Udstilling med modeller, fund og plancher om udgravningerne og om klosterlivet i middelalderens Aalborg.

Museets åbningstider:
Tirsdag – søndag: kl. 10 – 17 I uge 8 og 42 også åbent mandag kl. 10 – 17
Lukket mellem jul og nytår.

Rundvisninger og besøg uden for åbningstid kan aftales på telefon: 99317400

Priser:
20 kr. pr. elevatorfuld (max. 250 kg).
Adgang via elevatortårnet ved Salling:


Gråbrødrekloster Museum
Algade 19
9000 Aalborg
Tlf. +45 99 31 74 00
www.gråbrødrekloster.dk

Hadsund Egns Museum

Hadsund Egns Museum fortæller om de perioder af områdets historie, der har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag: Renæssancen med sin blomstrende glas-, salt- og kalkfremstilling, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby. Du kan også se en udstilling om Hadsund som trafikknudepunkt med to jernbaner, havn og bro. Praktiske oplysninger Museet ligger 1,1 km fra Hadsund Busterminal (15 minutters gang). Busterminalen kan nås med busserne 54, 55, 58, 234 (kun hverdage), 235 (kun weekend), 237 og 918X. Gode parkeringsmuligheder ved museet, inkl. busparkering. Museet ligger i kanten af dyreparken. Borde og bænke forefindes.

Museets åbningstider:
Mandag til fredag kl. 10 – 16 & søndag kl. 13 – 16
Lukket mellem jul og nytår.

Rundvisninger og gruppebesøg uden for åbningstid kan aftales på telefon 99317460.

Priser:
Voksne: 30 kr. Børn u. 18 år gratis. Pensionister 15 kr. Studerende 15 kr. Grupper - (min. 15 pers.) 15 kr.
Medlemmer gratis:


Hadsund Egns Museum
Rosendalsallé 8
9560 Hadsund
Tlf. +45 99 31 74 60
www.hadsundegnsmuseum.dk

Hals Museum

Hals Skanse, opført i 1653-1654, er Danmarks bedst bevarede enkelt-skanse fra renæssancetiden. I nordsiden af det velbevarede voldanlæg fra 1676 findes Krudtkammeret. Af de mange bygninger, som skansegården engang rummede, er nu kun Tøjhuset fra senest 1812 tilbage - her er nu Hals Museum. I museets udstilling kan man følge sporene af fortidens liv ved Limfjordens østlige udmunding.

Museets åbningstider:
Mandag til fredag kl. 10 – 16 & søndag kl. 13 – 16
Lukket mellem jul og nytår.

Rundvisninger og gruppebesøg uden for åbningstid kan aftales på telefon 99317460.

Priser:
Voksne: 30 kr. Børn u. 18 år gratis. Pensionister 15 kr. Studerende 15 kr. Grupper - (min. 15 pers.) 15 kr.
Medlemmer gratis:


Hals Museum
Skansen 1, Østergade
9370 Hals
Tlf. +45 99 31 74 60
www.halsmuseum.dk

Hobro Museum

Hobros ældste hus danner rammen om Hobro Museum. Det er således ikke kun væggene, der fortæller historie, men også udstillingen om Hobro gennem tiderne. Gennem genstande, fotos, kort og tekster fortælles historien om en udvikling fra jægerstenalder til vikingetid - herunder Fyrkat. Fundene fra udgravningerne af Fyrkat-borgen kan ses på Hobro Museum. Endvidere fortælles historien om Hobros udvikling fra købstad med de mange småerhverv til industris- amfund med flere større virksomheder.

Museets åbningstider:
Museet er åbent i perioden maj – september: dagligt fra kl. 12 – 17
Lukket mellem jul og nytår.

Rundvisninger og besøg uden for åbningstid kan aftales på telefon: 99824170.

Priser:
Voksne: 30 kr. Børn u. 18 år gratis. Pensionister 15 kr. Studerende 15 kr. Grupper - (min. 15 pers.) 15 kr.
Medlemmer gratis:


Hobro Museum
Vestergade 21
9500 Hobro
Tlf. +45 99 82 41 70
www.hobromuseum.dk

Lindholm Høje Museum

>Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Flere hundrede stensætninger markerer brandgravene. På museet kan man opleve en udstilling om vikingernes liv på Lindholm Høje og en nyåbnet udstilling om oldtiden i Limfjordslandet.

Museets åbningstider:
1. april - 31. oktober Alle dage: kl. 10 – 17 1. november - 31. marts Tirsdag - søndag kl. 10 – 16
Lukket mellem jul og nytår.

Rundvisninger og besøg uden for åbningstid kan aftales på telefon: 99317400.

Priser:
Voksne: 60 kr. Børn u. 18 år gratis. Pensionister 45 kr. Studerende 45 kr. Grupper - (min. 15 pers.) 45 kr.
Medlemmer gratis:


Lindholm Høje Museum
Vendilavej 11
9400 Nørresundby
Tlf. +45 99 31 74 40
www.lindholmhøjemuseum.dk

Lystfartøjsmuseet

>Museet ligger på Hobro Havn og har til huse i et af havnens maleriske gamle kornpakhuse. Museet har lystsejlads i bredeste forstand som sit felt. Gå en tur igennem museets udstillinger, der viser alt fra gamle både til nyere kommunikationsudstyr. Kom ombord på krydsjagten Silvana. Mærk duften af tjære og træ og nyd bådene og bygningernes imponerende trækonstruktioner.

Museets åbningstider:
Museet er åbent i perioden maj – september:dagligt fra kl. 11 – 16
Lukket mellem jul og nytår.

Rundvisninger og besøg uden for åbningstid kan aftales på telefon: 99824170.

Priser:
Voksne: 30 kr. Børn u. 18 år gratis. Pensionister 15 kr. Studerende 15 kr. Grupper - (min. 15 pers.) 15 kr.
Medlemmer gratis:


Lystfartøjsmuseet
Søndre Kajgade 14
9500 Hobro
Tlf. +45 99 82 41 70
www.lystfartøjsmuseet.dk

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Kæmpehangar fra 2. Verdenskrig er rammen om det danske totalforsvars historie I Danmarks største garnisonsby findes det eneste museum, som viser udstillinger fra alle grene af det danske totalforsvar. Museet har desuden omfattende udstillinger om besættelsestiden 1940 – 1945. Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum viser mange spændende udstillinger om den store udvikling, som er sket inden for Hæren, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet, Politiet og Redningsberedskabet (tidligere Civilforsvaret) med vægten på tiden efter den 2. Verdenskrig. Endvidere findes på museet meget omfattende udstillinger om besættelsestiden i Danmark 1940 – 1945 samt om Aalborg som den vigtigste garnisonsby i Danmark gennem mange år. Der er i de over ca. 15000 m2 udstillinger lagt vægt på, at gæsterne skal have mulighed for at komme tæt på og berøre de udstillede genstande. For børnene er der masser af muligheder for at prøve mange ting og udforske det indre af f.eks. pansrede køretøjer og jagerfly. Museet har til huse i en militærhistorisk interessant bygning i Aalborgs vestlige del – en kæmpehangar med sidebygninger, som tyskerne lod opføre på den vandflyveplads de etablerede i Aalborg i 1940 – i sig selv en interessant oplevelse. Faciliteter Der forefindes handikap toilet. Størstedelen af udstillingerne er tilgængelige for kørestolsbrugere og gangbesværede. Du kan medbringe din madpakke m.m. Maden kan indtages i museets have. Såfremt vejret ikke tillader udendørs ophold kan museets mødelokaler anvendes. Museets legeplads er indrettet ved haven og omfatter bl.a. et F-84 jagerfly. Der er mulighed for at skifte ble på den lille. Hund kan medbringes i snor.

Museets åbningstider:
1/4 - 30/6 Alle dage 10 - 16
1/7 - 31/8: Alle dage 10 - 17
1/9 - 31/10: Alle dage 10 - 16
Dog åbent uge 7 og 8 ( 15, til 28 februar ) Alle alle dage 10 - 16
November - Marts: Efter aftale for grupper på 10 personer eller flere på tlf. 98103317

Priser:
Voksne: 50 kr. Børn 25 kr. Pensionister ( 65 og derover) 40 kr.

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum
Skydebanevej 22
9000 Aalborg
Tlf. +45 98 12 88 21
www.forsvarsmuseet.dk

Billund Museum

Billund Museum består af følgende afdelinger:

Vorbasse Museum
Kirkegade 3
6623 Vorbasse
tlf: 79 72 74 90

Grindsted Museum
Borgergade 25
7200 Grindsted
Tlf: 79 72 74 90

Museumsgården Karensminde
Morsbølvej 102
7200 Grindsted
Tlf.: 79 72 74 90

Besættelsesudstillingen
Hedemarken 16
7200 Grindsted
Telefon 79 72 74 90
www.besaettelsessamlingen.dkMuseets åbningstider:

Alle museets afdelinger har åbent:
Marts-Maj: Weekender og helligdage kl 11 - 16.
1. juni - 31. august: alle dage kl. 11-16
September-Oktober: Weekender kl. 11-16
Efterårsferien uge 42 kl. 11-16
November-December:
Karensminde åbent til julemarked 8.-9.12.
Alle afdelinger åbnes efter aftale.

Priser:
Voksne: 20 kr. Børn fra 0-18 år gratis.

Billund Museum og afdelinger
Skydebanevej 22
9000 Aalborg
Tlf. +45 98 12 88 21
www.billundmuseet.dk

Skagens Museum

På Skagens Museum kan man opleve en fast samling af skagensmalerne med mange kendte hovedværker fra slutningen af 1800-tallet. Desuden er der jævnligt særudstillinger.

Entré

Voksne: 80,-
Børn og unge under 18 år: Gratis
Grupper (min. 20): 50,-
Skoleklasser: Gratis

Åbningstider 2010

30. og 31. januar,
februar, marts,
april og september,
oktober, november, december:

tirsdag-søndag 10-17

Maj, juni, juli og august:

Alle dage kl. 10-17,
onsdag til kl. 21

Julen 2010:

21.- 25. december lukket
26.- 30. december, 10-17
31. december lukket

Besættelsesudstillingen
Brøndumsvej 4
9990 Skagen
Telefon 98 44 64 44
www.skagensmuseum.dk

Vendsyssel Kunstmuseum

På Vendsyssel Kunstmuseum samlinger kan man blandt andet se værker af kunstnere som Agnete Bjerre, Anna Maria Lütken, Poul Ekelund, Arne L. Hansen, Søren Elgaard og mange flere. Fælles for dem alle er, at de har et tilhørsforhold til Nordjylland.

Sommeråbningstider:

1. juni - 31. august
Alle dage kl. 11-16,

Entré

Voksne kr. 40,-
Grupper o/10 kr. 35,-
Studerende kr. 30,-
(mod forevisning af gyldigt studiekort)
Børn & Unge u/18 år fri entré

Årskort enkel kr. 200,- par kr. 350,
-studerende kr. 150,-

Vendsyssel Kunstmuseum
P. Nørkjærs Plads 15
9800 Hjørring
Tlf.: +45 98 92 41 33
www.vkm.dk

Danmarks Cykelmuseum

Danmarks Cykelmuseum er det eneste museum i Norden, der detaljeret behandler cyklernes tekniske udvikling. Museet er indrettet i den forhenværende direktørbolig, der blev opført i 1921 til cykelfabrikken »Jyden«.
De gulde bygninger ved siden af, var produktionsbyninger for »Jyden«.

Cykelsamlingen, der er uden sidestykke, omfatter i øjeblikket ca. 150 cykler - fra træcyklen over »Væltepeteren« til nutidens mest kendte model - og indeholder således eksempler på, hvorledes man i tidens løb har eksperimenteret med cyklen som fremdriftsmiddel.

I næsten et århundrede har man bygget cykler med hjælpemotor. Museet har en enestaende samling af knallerter. Mest berømt er den ældste, der blev lavet i 1903. Museet erhvervede denne i 1996.

Samlingen råder over Dronning Ingrid og Kong Frederik d. 9's cykler, samt den store tyske dramatiker Bertolt Breecht's cykel.

Samlingen er desuden suppleret med en mængde tilbehør brugt til cyklens udstyr gennem tiderne, og en omfattende samling af symaskiner fra 1850 og fremefter.

Og i erkendelse af, at radioens vugge stod i cykelværkstedet, findes også en præsentativ samling af gamle radioapparater.

Åbningstider og priser:

Tirsdag – Søndag 10.00 – 17.00
Voksne 50 kr. (ved grupper over 20 pers. 30 kr. pr. prs.)
Pensionister 35 kr.
Børn 5- 12 år 20 kr. (ved gruppe over 20 pers. 15 kr. pr. prs.)

Danmarks Cykelmuseum
Borgergade 10
9620 Aalestrup
Tlf.: +45 98 64 19 60
http://www.cykelmuseum.dk 

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

På Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum findes udstillinger med kampvogne, kanoner, håndskydevåben, uniformer, jagerfly og mange andre typer af militært udstyr. Endvidere er der mange udstillinger om besættelsestiden 1940 – 45 samt om Aalborg som garnisonsby. Mange af tingene må berøres/prøves.

Åbningstider.
1/4 - 30/6 Alle dage 10 - 16
1/7 - 31/8: Alle dage 10 - 17 
1/9 - 31/10: Alle dage 10 - 16

Entré

Voksne: 50 kr.
Børn: 25 kr.
Pensionister (65 år og derover) 40 kr.

Grupper: Ved 25 eller flere personer: 20 % rabat på den ordinære entré.

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum
Skydebanevej 22
9000 Aalborg
Tlf.: +45 98 12 88 21
http://www.forsvarsmuseum.dk  

Gasmuseet

Gasmuseet ligger i det gamle Hobro Gasværk fra 1898, der blev ombygget til udstillinger og kulturhus for 10 år siden. De gamle fabriksbygninger står i dag udadtil som, da der blev produceret gas på stedet, men de er nu totalt renoverede. Indvendigt er de gamle fabrikshaller indrettet med forskellige udstillinger og aktiviteter.
Museets udstillinger består af brintUNIVERSET, hvor man kan forsøge sig med energi og selv producere energi. Derudover er der udstillinger om gas og energi og forbruget af energi samt om de ting, som vi omgav os med i hjemmet. Oplev nutidens energi og prøv fremtidens energi, gå på opdagelse i farmors køkken og stue eller din fars.I det gamle Rensehus, der er indrettet med en indskudt etage, kan man på 1. salen holde møder, konferencer eller sammenkomster. Der er adgang til diverse AV-udstyr, ligesom der er mulighed for spisning mv.
Find Gasmuseet på kortet. Gasmuseet ligger på Hobro Havn, hvor der mulighed for en gåtur langs havnen eller ud i Østerskoven. Hobro Havn byder derudover på kultur- og spisesteder.Nyd den medbragte mad ude i den gamle have eller inde. Mad kan bestilles i cafeen, forudbestilling nødvendig.

Åbningstider:

1. juni-31. august
Alle dage 11-17 – Åbent for grupper uden for åbningstiden

1. september til 31 december:
Torsdag til søndag kl. 12-16 - Åbent for grupper uden for åbningstiden

Vinter- og efterårsferien (uge 7 og uge 42):
Alle dage 11-16 - Åbent for grupper uden for åbningstiden

Entré

Børn 0-17 år: gratis
Voksne 18-59 år: 50 kr.
Seniorer: 25 kr.
Studerende med studiekort: 25 kr.
Medlemmer af gashistorisk Selskab: Gratis

Gasmuseet
Gasværksvej 2
9500 Hobro
Tlf.: +45 98 51 21 44
http://www.gasmuseet.dk 

Grenen Kunstmuseum

Grenen Kunstmuseum ligger ved Danmarks nordligeste klitter, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Her kan man opleve
En storslået plads for de permanente udstillinger med malerier af den dansk/svenske skagensmaler Axel Lind, nutidige Skagenkunstnere, russiske kunstnere og museets skulptursamling, men også forum for flere nye udstillinger hvert år.

Axel Lind har for private midler opbygget og drevet sit museum siden 1977. Han er stadig til stede hver dag i åbningstiden - 102 år gammel.

Grenen Kunstmuseum er med til at befæste Nordjyllands kulturelle position.

Velkommen på Grenen Kunstmuseum

Åbningstider.
Primo maj til
Medio september 2010
Museets åbningstider:
Dagligt kl. 11.00-15.00

Entré

Alle priser er angivet i danske kroner
Voksne 50 Dkr
Børn 0-14 år Gratis ifølge med voksen
Unge 15-17 år 10 Dkr
Studerende 25 Dkr
Grupper ( min. 15 pers. ) 40 Dkr.
Medlemmer af ”Grenen Kunstmuseums Venner” med betalt årskontingent Gratis adgang

Grenen Kunstmuseum
Fyrvej 40
9990 Skagen
Tlf.: +45 98 44 22 88
http://www.grenenkunstmuseum.dk