Her er du: Dyr / Nordjylland

Mohair Farm

Mohair Farim fungere som en gedefarmen, det er muligt for nysgerrige sjæle at komme helt tæt på gederne, Det er en sjov og spændende oplevelse for børnene, gederne er meget nysgerrige og der findes geder i mange forskellige aldrer, gederne bliver klippet 2 gange om året hvor de ældste geder levere mest uld, hver ged levere mellem 1-6 kilo uld pr. klipning. Ulden bruges til bl.a. halstørklæder, plaider, stømper o.l. Der afholdes ligeledes rundvisning på gedefarmen flere gange årligt. Dette annonceres på hjemmesiden. kan I komme helt tæt på gederne, der leverer uld, som bearbejdes og laves til varme uldtrøjer, sokker, bamser og meget mere. Flere gange om året, er der specielle arrangementer, f.eks. rundvisning og klipning af gederne.

Bratbjerg 64
9460 Brovst
Tlf. 98 23 59 59
www.mohairfarm.dk

Hadsund Dyrehave

Hadsund Dyrehave er en lille park, hvor hjorte løber frit omkring. Gæster skal blive på stierne og lade dyrene i fred, men dyrene er så tamme og vant til at blive fodret fra hånden, at de tit kommer løbende, så snart de ser børn med en pose brød! Indimellem bliver de så nærgående, at de stikker hovedet ned i posen med brød. Der er også bygget et udkigstårn, hvor der er borde og bænke, så I kan spise jeres madpakke, mens I kigger på dyrene. Der er også en afdeling med små geder, som rigtig gerne vil klappes.

Rosendals Alle 8
9560 Hadsund

Klithusegården

Klithusegaarden ligger 1,4 km fra centerbygningen. På gården kan I møde mange forskellige dyr og opleve gårdens drift og har I lyst, kan I hjælpe med de mange daglige gøremål på gården som f.eks. at fodre, malke, muge ud og samle æg. En virkelig spændende og anderledes oplevelse for de fleste børn.
I forbindelse med bondegården finder du også Madam Blå´s køkken, hvor du kan købe forskellige hjemmelavede lækkerier.
I løbet af året afholdes arrangementer, som er en naturlig del af landbrugets drift henover året: høstdage, hjemkørsel af korn-neg, tærske- og kartoffeldage, hvor I kan deltage i arbejdet.
Skulle I få lyst til at bo på gården, har vi ferieboligen Skovhuset i forbindelse med gården.

Klithusevej 116
9800 Hjørring
Tlf. 20 45 48 06
www.skallerup.dk

Bangsbo Dyrehave

Dyrehaven dækker et samlet areal på 100 tønder land, og inde bag hegnet og de røde låger er der oplevelser for alle. Hvad enten man er dyreelsker eller mere botanisk interesseret, barn eller voksen, er Bangsbo Dyrehave et pragtfuldt sted at færdes. Her kan man under trækronerne motionere på de afmærkede kondistier, betragte hjortevildt, egern og røde skovsnegle og spise sin medbragte mad i lysningerne eller ved de opstillede borde. På legepladsen er alt lavet i træ, og børnene kan her boltre sig på skibet Røde Orm, i labyrinterne og på fæstningen med hængebro.

Dronning Margrethesvej 30
9900 Frederikshavn
Tlf. 96225368
www.bangsbo.com