Her er du: Dyr / Fyn

Dyrehaven i Kongebroskoven

Dyrehaven i Kongebroskoven er en indhegnet dyrepark nær Hotel Kongebrogaarden og ved foden af den Gamle Lillebæltsbro med en flot bestand af dådyr.
Der forefindes overdækket bord med bænke til medbragt mad samt en åben grill til fri afbenyttelse. Toiletter findes ved den nærliggende Kongebro Lystbådehavn.
Adgang til parken er gratis, hunde bør naturligvis føres i snor,samt man bør udvise det nødvendige hensyn til dyrenes velbefindende.

Kongebroskoven
5500 Middelfart

Naturparken Hindsgavl Dyrehave

Naturparken Hindsgavl Dyrehave er et unikt rekreativt område ved en af de smukkeste kystområder i Danmark, hvor første etape af naturparken blev åbnet i september 2009, i forbindelse med Naturens Dag, af miljøminister Troels Lund Poulsen.
Halvøen er en unik naturperle, præget af mennesker gennem mange århundreder, i et herregårdslandskab, der daterer sig tilbage til 1200-tallet. 
På vandsiden omkranses den af Fænøsund og Lillebælt, på landsiden støder den op til Middelfart by.
Naturparken vil, når den er fuldført, bestå af en 165 ha. stor indhegnet dyrehave med krondyr og rådyr, samt et åbent natur- og aktivitetsområde. Her er plads til alle: dem, der har lyst til en picnic eller grillaften med vennerne i det fri, og også til dem, der gerne vil vandre, løbe, cykle eller ride en tur i den storslåede natur.
De tidligere landbrugsarealer er nu blevet tilgængelig for alle, med nyetablerede stier, udsigtsplatform, nygravede søer og nye ridestier.

Hindsgavl Halvøen
5500 Middelfart

Bøjden Nor

I Noret yngler ca. 45 forskellige fuglearter. Der er øer i noret, hvor fuglene kan yngle i fred for ræve og andre rovdyr. Mange ænder fra Nordeuropa og Rusland overvintrer.

Bøjden Nor
5600 Faaborg